Integrated circuit

From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to: navigation, search
Integrated circuit of Atmel Diopsis 740 System on Chip showing memory blocks, logic and input/output pads around the periphery
Microchips (EPROM memory) with a transparent window, showing the integrated circuit inside. Note the fine silver-colored wires that connect the integrated circuit to the pins of the package. The window allows the memory contents of the chip to be erased, by exposure to strong ultraviolet light in an eraser device.

An integrated circuit or monolithic integrated circuit (also referred to as IC, chip, and microchip) is an electronic circuit manufactured by diffusion of trace elements into the surface of a thin substrate of semiconductor material.

Integrated circuits are used in virtually all electronic equipment today and have revolutionized the world of electronics. Computers, cellular phones, and other digital appliances are now inextricable parts of the structure of modern societies, made possible by the low cost of production of integrated circuits.

Contents

[hide]
  • 1 Introduction
  • 2 Terminology
  • 3 Invention
  • 4 Generations
    • 4.1 SSI, MSI and LSI
    • 4.2 VLSI
    • 4.3 ULSI, WSI, SOC and 3D-IC
  • 5 Advances in integrated circuits
  • 6 Classification
  • 7 Manufacturing
    • 7.1 Fabrication
    • 7.2 Packaging
    • 7.3 Chip labeling and manufacture date
  • 8 Legal protection of semiconductor chip layouts
  • 9 Other developments
  • 10 Silicon labelling and graffiti
  • 11 Notable ICs and IC families
  • 12 See also
  • 13 References
  • 14 Further reading
  • 15 External links

بقیه و  متن کامل مقاله در ادامه مطالب....



ادامه مطلب...
تاریخ: چهار شنبه 7 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط امیر عیوضی

.
یک نمونه مدار مجتمع از اتمل

تَراشه یا مدار مجتمع (که برابر فارسی chip یا آی‌سی: IC یا Integrated circuit به زبان انگلیسی است) به مجموعه‌ای از مدارات الکترونیکی اطلاق می‌گردد که با استفاده از مواد نیمه‌رسانا (عموماً سیلیکون همراه با میزان کنترل شده‌ای ناخالصی) در ابعادی کوچک (معمولاً کمتر از یک سانتی متر مربع) ساخته می‌شود. این مدارات معمولاً شامل دو یا سه نوع دستگاه الکترونیکی می‌باشند: مقاومت، خازن و ترانزیستور (مهم‌ترین آنها ترنزیستور می‌باشد). هر تراشه معمولاً حاوی تعداد بسیار زیادی ترانزیستور می‌باشد که با استفاده از فناوری پیچیده‌ای در داخل یک لایه از سیلیکن همگون و با ضخامتی یکنواخت و بدون ترک تزریق شده‌اند. امروزه تراشه‌ها در اکثر دستگاه‌های الکترونیکی و بویژه رایانه‌ها در ابعادی گسترده بکار می‌روند. وجود تراشه‌ها مرهون کشفیات بشر درباره نیمه رساناها و پیشرفتهای سریع پیرامون آنها در میانه‌های سده بیستم می‌باشد.

مدارات مجتمعی که شامل ترانزیستورهای دوقطبی (BJT: Bi Junction Transistor) باشند را با نام Transistor Transistor Logic) TTL) و مدارات مجتمعی که شامل ترانزیستورهای NMOS و PMOS هستند را(Cmos(Complementry Metal Oxide Semiconductorمینامند.ترکیب این دو تکنولوژی را با نام BiCmos می‌شناسند. در مقابل مدارهای مجتمع، مدارهای گسسته وجود دارند که شامل قطعاتی مجزا هستند که به هم روی یک برد متصل شده‌اند.

در ساخت ICها طراحان سعی می‌کنند تا حد امکان از ترانزیستور استفاده کنند. مثلاً بجای خازن از از ترانزیستور در بایاس معکوس استفاده می‌کنند. و یا در جایی دیگر که مقاومت بزرگی نیاز دارند مثلاً در حد مگا اهم باز از ترانزیستور استفاده می‌کنند.چون در حجمی که مقاومت می‌گیرد می‌توان چند ترانزیستور جای داد.

بعضی از ICها به گونه‌ای از لایه‌های سیلیکون بهره می‌برند که می‌توانند حتی به عنوان حافظه مورد استفاده قرار گیرند نمونه‌ای از این ICها PROM نام دارد (حافظهٔ قابل برنامه‌ریزی فقط‌خواندنی: Programmable Read Only Memory) همانگونه که از اسم این نوع تراشه معلوم است فقط اطلاعات آن قابل خواندن است و امکان تغییرات در آن وجود ندارد از این نوع ای سی برای مدارات اصلی کامپیوتر نیز استفاده می‌شود همان قسمت از حافظه که به آن ROM نیز می‌گویند.

 

بقیه و متن کامل مقاله در ادامه مطالب...



ادامه مطلب...
تاریخ: چهار شنبه 7 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط امیر عیوضی

 

آشنایی خانواده مدارهاي مجتمع ديجيتال

خانواده مدارهاي مجتمع ديجيتال


مدارهاي ديجيتال بلااستثناء با آي سي ها ساخته مي شوند . گيت هاي آي سي ديجيتال نه تنها بر اساس عمل منطقي شان بلكه با توجه به خانواده اي از مدارهاي منطقي كه به آنها تعلق دارند نيز دسته بندي مي شوند .

هر خانواده منطقي داراي مدار الكترونيكي پايه مختص به خود بوده و ساير توابع و مدارات پيچيده ديجيتال با استفاده از آنها ساخته مي شوند. مدار پايه در هر خانواده ، گيت NAND يا NOR است . قطعات الكترونيك به كار رفته در ساختمان مدارات پايه معمولأ جهت نام گذاري خانواده منطقي بكار مي روند . انواع متفاوتي از خانواده هاي آيسي هاي ديجيتال در بازار موجودند كه مشهورترين آنها در زير ليست شده اند:

Trar sistor-transistor logic : TTL
ECL : Emitter-coupled logic
MOS : Metal-oxide semiconductor
CMOS : Complementary metal-oxide semiconductor

TTL كه امروزه متداول ترين خانواده مي باشد بطور گسترده اي در توليد انواع توابع ديجيتال بكار گرفته شده است .

ECL در سيستم هاييكه نياز به سرعت بالا دارند بكار مي روند.

MOS و IIL در مدارهايي كه مستلزم چگالي قطعه بالايي هستند و CMOS در مواقعي كه توان مصرفي سيستم پايين باشد مورد استفاده مي شود .

چون ساخت ترانزيستور در خانواده MOS و IIL داراي چگالي بالايي است لذا اين دو خانواده اغلب در توابع LSI بكار مي روند . سه خانواده ديگر ،TTL ،ECL ، CMOSداراي قطعات LSI بوده و همچنين تعداد زيادي از قطعات MSIو SSI نيز از آنها استفاده مي شوند. قطعات SSI عبارتند از تعداد قليلي گيت ها يا مدارات فليپ فلاپ در يك بسته آي سي .

محدوديت در تعداد مدارهاي قطعات SSI در حقيقت تعداد پايه هاي بسته بندي است . مثلأ يك بسته چهارده پايه تنها مي تواند چهار گيت دو ورودي را در خود جاي دهد زيرا هر گيت نياز به سه پايه دارد كه دو تاي آنها متعلق به ورودي و سومي متعلق به خروجي است . جمع اين پايه ها براي چهار گيت دوازده خواهد بود . و دو پايه باقي مانده ، مورد نياز تغذيه مدار مي باشند .

آي سي هاي TTL معمولأ با سري شماره هاي 5400 و 7400 شناخته مي شوند . نوع اول محدوده گرمايي گسترده تري در عمل دارند و براي صنايع نظامي مناسبند ، و گروه دوم داراي محدوده گرمايي كمتري بوده ودر صنعت بكار مي روند . سري 7400 بدان معني است كه بسته بندي ها با اعداد 7400 ،4701 و 7402 شماره گذاري مي شوند . برخي از سازندگان ، TTL ها را با شماره هاي متفاوت ديگري مانند سري 9000 و 8000 در دسترس قرار مي دهند .

 منبع:سپیده مهر الحسنی

 




تاریخ: چهار شنبه 7 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط امیر عیوضی
LCD ها ابزاری برای نمایش اطلاعاتی هستند که شامل حروف و اعداد و همچنین برخی کاراکترهای گرافیکی می شود. بطور معمول در تجربیات اولیه در نمایش اطلاعات دیجیتال از نمایشگر های هفت قسمتی (seven segment) استفاده می شود که این نمایشگرها فقط ارقام (0 تا 9) و بعضی حروف مثل A b C را بصورت نه چندان زیبا نمایش می دهند. اما با بکار گیری LCD اطلاعات را بصورت زیبا و کاملتر می توان نمایش داد. البته استفاده از LCD برای مدارات ساده توصیه نمی شود و عموما آنرا همرا با میکروکنترلر یا CPU ها بکار می برند بقیه و متن کامل مقاله در ادامه مطالب....

ادامه مطلب...
تاریخ: دو شنبه 5 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط امیر عیوضی

در سال 1956 گوردون مور بنيان‌گذار اينتل تحليلي ارايه كرد كه بر طبق آن هر 18 ماه تعداد ترانزيستورهاي بكار رفته در ريزپردازهاي اينتل دو برابر مي شود كه نصف شدن ابعاد گيت ترانزيستورها با شرط ثابت بودن اندازه تراشه سيليكوني در آن مي‌تواند نتيجه اين قوانين باشد.

 

بقیه و متن کامل مقاله در ادامه مطالب...



ادامه مطلب...
تاریخ: دو شنبه 5 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط امیر عیوضی

فناوری که امروزه ما آن را به نام Touch Screen و یا صفحه نمایش های لمسی می شناسیم نخستین بار در سال 1971 و در مرکز تحقیقات دانشگاه کنتاکی آمریکا پا در عرصه وجود گذاشت جائیکه دکتر Samuel Hurst در جریان کار بروی رساله های پایان نامه دانشجویان این مرکز بعلت عملیات وقت گیری که بررسی داده های مختلف به همراه داشت با اختراع اولین حس گر لمسی به روش ساده تری برای ورود اطلاعات دست یافت این حس گر که دکتر هرست آن را Elograph نامید (Electronics Graphics) به مانند نمونه های امروزی شفاف و حساس نبود ولی بعدها پایه ای برای تاسیس شرکتی تحت نام Elographics برای کار بروی این تکنولوژی نوظهور گردید. سه سال بعد نمونه شفاف این تکنولوژی در سال 1974 ارائه شد و در سال 1977 شرکت Elographics موفق به ساخت نمونه شفاف مقاومتی پنج سیمه (5-Wire resistive) شد که تا به امروز نیز یکی از کارامد ترین روش های ساخت صفحه نمایش های لمسی به حساب می آید.
در مجموع سه روش مشخص برای ساخت صفحات لمسی وجود دارد که در یک نگاه گذرا عبارتند از صفحات لمسی مقاومتی، صفحات خازنی و نمونه های مبتنی بر اشعه مادون قرمز که در ادامه به بررسی هر کدام از این سه روش می پردازیم:



1-صفحه نمایش های لمسی مقاومتی: این روش ساخت که با نام صفحات فشاری نیز شناخته می شوند گسترده ترین نوع صفحات لمسی هستند که از تکنولوژِی ساخت ساده تر و در نتیجه ارزان تری نسبت به رقبا برخوردار بوده و بیش از همه در نمونه های مبتنی بر ویندوز موبایل (همانند HTC Touch Diamond و یا HTC TyTNΙΙ) دیده می شود.

بقیه و متن کامل در ادامه مطالب...



ادامه مطلب...
تاریخ: یک شنبه 4 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط امیر عیوضی
انواع سيستم PLCعکس PLcهاي كوچك: PLC هاي متوسط: PLC هاي بزرگ: PLC ها با كاربرد محلي: PLC ها با كاربرد گسترده: بقیه ومتن کامل در ادامه مطالب...

ادامه مطلب...
تاریخ: شنبه 3 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط امیر عیوضی
نمایشگاه بین‌المللی نور،‌ محل نمایش سالانه محصولات صنعت روشنایی است که در مرکز جاویتز نیویورک برگزار می‌شود. بازدید از نمایشگاه امسال، ‌این فکر را به ذهن می‌آورد که لامپ‌های ساخته شده از دیودهای منتشرکننده نور ‌یا همان ال.ای.دی‌ها،‌ خانه‌ها و دفاتر کاری ما را پر کرده‌اند. نمایشگاه امسال پر از لامپ‌های ال.ای.دی و سایر تجهیزات مرتبط بود. به گزارش نیویورک‌تایمز، به نظر می‌رسد تنها کاری که حالا باید دنیا انجام دهد،‌ این است که خودش را به این صنعت برساند. اغلب مردم فکر می‌کنند که ال.ای.دی‌ها چراغ‌های چشمک‌زنی هستند که درون دستگاه‌های الکترونیکی به کار می‌روند. با این‌که افراد کمی تاکنون اقدام به استفاده از ال.‌ای.‌دی‌ها در خانه و محل کار خود می‌کنند، استفاده از این چراغ‌های کم‌مصرف به طور افزاینده‌ای در حال افزایش است. بقیه و متن کامل در ادامه مطالب...

ادامه مطلب...
تاریخ: شنبه 3 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط امیر عیوضی
تلویزیون هم مثل تمام فن‌آوری‌هایی که امروزه از آن‌ها استفاده می‌کنیم حاصل تکامل ایده‌ها و ابداعات ساده‌ است. برای سال‌ها فن‌آوری ساخت تلویزیون برروی تلویزیون‌های CRT سیاه‌ سفید ورنگی متوقف بود ولی اکنون سرعت پیشرفت فن‌آوری‌های تولید تلویزیون به قدری سریع است که در یک سال قیمت پیشرفته‌ترین و بزرگ‌ترین تلویزیون‌های LCD خانگی چند صد دلار کاهش می‌یابد و تقریباً هر فصل محصولات جدیدی به بازار عرضه می‌شوند. در طی دو‌ دهه اخیر شاهد ساخت تلویزیون‌های پلاسما و LCD بودیم. با وارد شدن فن‌آوری HD به تلویزیون‌ها و مجهز شدن پنل‌های LCD و پلاسما به سیستم‌های پخش HD تجربه کار با تلویزیون جهش بسیار بزرگی پیدا کرد. بقیه متن و ادامه مقاله در ادامه مطالب...

ادامه مطلب...
تاریخ: شنبه 3 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط امیر عیوضی
جريان متناوب(AC) و جريان مستقيم (DC) ● تعريف جريان(dc) جريان مستقيم (DC يا جريان پيوسته)، عبور پيوسته جريان الکتريسيته از يک هادي نظير يک سيم از پتانسيل بالا به پتانسيل کم است. در جريان مستقيم، بار الکتريکي همواره در يک جهت عبور مي کند که اين امر جريان مستقيم را از جريان متناوب (AC) متمايز مي کند. در واقع جريان مستقيم ابتدا براي انتقال توان الکتريکي پس از کشف توليد الکتريسيته در اواخر قرن ۱۹ توسط توماس اديسون بکار رفت. امروزه استفاده از جريان مستقيم براي اين منظور غالباً کنار گذاشته شده است، چرا که جريان متناوب (که توسط نيکلا تسلا کشف و توسعه داده شده ) براي انتقال در طول خطوط بلند بسيار مناسب تر است (جنگ جريان ها را مشاهده کنيد). هنوز هم انتقال توان DC براي اتصال شبکه هاي توان AC با فرکانس هاي مختلف به هم، بکار مي رود. بقیه ومتن کامل در ادامه مطالب...

ادامه مطلب...
تاریخ: شنبه 3 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط امیر عیوضی
جريان متناوب(AC) و جريان مستقيم (DC) ● تعريف جريان(dc) جريان مستقيم (DC يا جريان پيوسته)، عبور پيوسته جريان الکتريسيته از يک هادي نظير يک سيم از پتانسيل بالا به پتانسيل کم است. در جريان مستقيم، بار الکتريکي همواره در يک جهت عبور مي کند که اين امر جريان مستقيم را از جريان متناوب (AC) متمايز مي کند. در واقع جريان مستقيم ابتدا براي انتقال توان الکتريکي پس از کشف توليد الکتريسيته در اواخر قرن ۱۹ توسط توماس اديسون بکار رفت. امروزه استفاده از جريان مستقيم براي اين منظور غالباً کنار گذاشته شده است، چرا که جريان متناوب (که توسط نيکلا تسلا کشف و توسعه داده شده ) براي انتقال در طول خطوط بلند بسيار مناسب تر است (جنگ جريان ها را مشاهده کنيد). هنوز هم انتقال توان DC براي اتصال شبکه هاي توان AC با فرکانس هاي مختلف به هم، بکار مي رود. بقیه و متن کامل در ادامه مطالب...

ادامه مطلب...
تاریخ: شنبه 3 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط امیر عیوضی
جريان متناوب(AC) و جريان مستقيم (DC) ● تعريف جريان(dc) جريان مستقيم (DC يا جريان پيوسته)، عبور پيوسته جريان الکتريسيته از يک هادي نظير يک سيم از پتانسيل بالا به پتانسيل کم است. در جريان مستقيم، بار الکتريکي همواره در يک جهت عبور مي کند که اين امر جريان مستقيم را از جريان متناوب (AC) متمايز مي کند. در واقع جريان مستقيم ابتدا براي انتقال توان الکتريکي پس از کشف توليد الکتريسيته در اواخر قرن ۱۹ توسط توماس اديسون بکار رفت. امروزه استفاده از جريان مستقيم براي اين منظور غالباً کنار گذاشته شده است، چرا که جريان متناوب (که توسط نيکلا تسلا کشف و توسعه داده شده ) براي انتقال در طول خطوط بلند بسيار مناسب تر است (جنگ جريان ها را مشاهده کنيد). هنوز هم انتقال توان DC براي اتصال شبکه هاي توان AC با فرکانس هاي مختلف به هم، بکار مي رود. بقیه و متن کامل در ادامه مطالب...

ادامه مطلب...
تاریخ: شنبه 3 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط امیر عیوضی
کاربرد هاي نانو تکنولوژي يکي از پيشوندهاي مقياس اندازه گيري در سيستم SI نانو به معني يک ميلياردم واحد آن مقياس است.براي مثال يک نانومتر معادل يک ميلياردم متر است. با توجه به اينکه يک سلول بدن بيش از صدها نانومتر است مي توان به کوچکي اين مقياس پي برد. از آنجايي که علوم نانو بخش وسيعي برگرفته از مباحث شيمي، فيزيک، بيولوژي، پزشکي، مهندسي و الکترونيک را در بر مي گيرد، گروه بندي آن بسيار پيچيده است. دانشمندان، علوم نانو را به چهار گروه شامل مواد (گروه اول)، مقياسها (گروه دوم)، تکنولوژي الکترونيک، اپتوالکترونيک، اطلاعات و ارتباطات (گروه سوم) و بيولوژي و پزشکي (گروه چهار م) طبقه بندي کرده اند. اين طبقه بندي باعث سهولت در بررسي اين علوم شده است البته تداخل برخي از بخش ها در يکديگر طبيعي است. برنامه هاي توسعه اين تکنولوژي به سه بخش کوتاه مدت (کمتر از پنج سال)، ميان مدت( بين۱۵-۵ سال) و بلند مدت (بيش از۲۰ سال) تقسيم بندي شده است. مواد نانو (nanomaterials) قابليت کنترل ساختار تشکيل دهنده مواد پيشرفته (از فولادهاي ساخته شده در اوايل قرن۱۹ تا انواع بسيار پيشرفته امروزي) در ابعاد کوچک و کوچکتر، در اندازه هاي ميکرو و نانو بوده است. بقیه و متن کامل در ادامه مطالب...

ادامه مطلب...
تاریخ: شنبه 3 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط امیر عیوضی
کاربرد هاي نانو تکنولوژي يکي از پيشوندهاي مقياس اندازه گيري در سيستم SI نانو به معني يک ميلياردم واحد آن مقياس است.براي مثال يک نانومتر معادل يک ميلياردم متر است. با توجه به اينکه يک سلول بدن بيش از صدها نانومتر است مي توان به کوچکي اين مقياس پي برد. از آنجايي که علوم نانو بخش وسيعي برگرفته از مباحث شيمي، فيزيک، بيولوژي، پزشکي، مهندسي و الکترونيک را در بر مي گيرد، گروه بندي آن بسيار پيچيده است. دانشمندان، علوم نانو را به چهار گروه شامل مواد (گروه اول)، مقياسها (گروه دوم)، تکنولوژي الکترونيک، اپتوالکترونيک، اطلاعات و ارتباطات (گروه سوم) و بيولوژي و پزشکي (گروه چهارم) طبقه بندي کرده اند. اين طبقه بندي باعث سهولت در بررسي اين علوم شده است البته تداخل برخي از بخش ها در يکديگر طبيعي است. برنامه هاي توسعه اين تکنولوژي به سه بخش کوتاه مدت (کمتر از پنج سال)، ميان مدت( بين۱۵-۵ سال) و بلند مدت (بيش از۲۰ سال) تقسيم بندي شده است. مواد نانو (nanomaterials) قابليت کنترل ساختار تشکيل دهنده مواد پيشرفته (از فولادهاي ساخته شده در اوايل قرن۱۹ تا انواع بسيار پيشرفته امروزي) در ابعاد کوچک و کوچکتر، در اندازه هاي ميکرو و نانو بوده است. بقیه و متن کامل مقاله در ادامه مطالب...

ادامه مطلب...
تاریخ: شنبه 3 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط امیر عیوضی

 زبان: فارسی  نویسنده: محمد جواد فتوحی
 نوع فایل: PDF
 تعداد صفحات: 3  ناشر: www.4robor.ir
 حجم کتاب: 131 کیلوبایت

توضیحات
مقاله ای با عنوان سنسور CNY70




تاریخ: شنبه 3 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط امیر عیوضی

 زبان: فارسی  نویسنده: محمد جواد فتوحی
 نوع فایل: PDF
 تعداد صفحات: 5  ناشر: www.4robor.ir
 حجم کتاب: 173 کیلوبایت

توضیحات
بدست آوردن تصویر به وسیله دوربین در مطلب Image Acquisition




تاریخ: شنبه 3 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط امیر عیوضی
 زبان: فارسی  نویسنده: محمد جواد فتوحی
 نوع فایل: PDF
 تعداد صفحات: 3  ناشر: www.4robor.ir
 حجم کتاب: 410 کیلوبایت
توضیحات
مقاله ای با عنوان کار با آی سی L293

 




تاریخ: شنبه 3 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط امیر عیوضی

 زبان: فارسی  نویسنده: محمد جواد فتوحی
 نوع فایل: PDF
 تعداد صفحات: 4  ناشر: www.4robor.ir
 حجم کتاب: 615 کیلوبایت

توضیحات
مقاله ای با عنوان کار با آی سی L298




تاریخ: شنبه 3 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط امیر عیوضی

 زبان: فارسی  نویسنده: فرشید سفیدگران
 نوع فایل: PDF
 تعداد صفحات: 6  ناشر: آی آر پی دی اف
 حجم کتاب: 373 کیلوبایت

توضیحات
اطلاعات کلی در مورد میکرو کنترلرهای AVR
AVR Microcontroller Quick Guide




تاریخ: شنبه 3 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط امیر عیوضی

 

 زبان: فارسی  نویسنده: سعیده صابری
 نوع فایل: PDF
 تعداد صفحات: 5  ناشر: آی آر پی دی اف
 حجم کتاب: 857 کیلوبایت
توضیحات
تهیه ربات هوشمند با کمترین هزینه




تاریخ: شنبه 3 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط امیر عیوضی

 موش هوشمند پنیر یاب (روبات تشخیص رنگ)


 

 زبان: فارسی  نویسنده: جمعی از نویسندگان
 نوع فایل: PDF
 تعداد صفحات: 5  ناشر: آی آر پی دی اف
 حجم کتاب: 97 کیلوبایت
توضیحات
موش هوشمند پنیر یاب (روبات تشخیص رنگ)




تاریخ: شنبه 3 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط امیر عیوضی

 زبان: فارسی  نویسنده: محمد علی احمدی پژوه
 نوع فایل: PDF
 تعداد صفحات: 8  ناشر: آی آر پی دی اف
 حجم کتاب: 389 کیلوبایت

توضیحات
طراحی سخت افزار کارت کنترل موقعیت/ نیرو ربات شانه هیدرولیک




تاریخ: شنبه 3 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط امیر عیوضی

 زبان: فارسی  نویسنده: مهرزاد انصاری پور
 نوع فایل: PDF
 تعداد صفحات: 16  ناشر: آی آر پی دی اف
 حجم کتاب: 805 کیلوبایت

توضیحات
درباره ربات چه میدانید؟!




تاریخ: جمعه 2 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط امیر عیوضی

 زبان: فارسی  نویسنده: حمیدرضا رضایی
 نوع فایل: PDF
 تعداد صفحات: 14  ناشر: دانشگاه صنعتی شاهرود
 حجم کتاب: 1.89 مگابایت

توضیحات
مهندسی رباتیک - درس سنسورهای ربات




تاریخ: جمعه 2 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط امیر عیوضی

 زبان: فارسی  نویسنده: مزدک تیمور تاشلو - محمد مهدی فاتح
 نوع فایل: PDF
 تعداد صفحات: 6  ناشر: www.robotics-engineering.ir
 حجم کتاب: 954 کیلوبایت




تاریخ: جمعه 2 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط امیر عیوضی

 زبان: فارسی  نویسنده: حمید رضا رضایی
 نوع فایل: PDF
 تعداد صفحات: 6  ناشر: www.robotics-engineering.ir
 حجم کتاب: 842 کیلوبایت

توضیحات

همه فعالیت هایی که توسط ربات صورت می گیرد نیازمند اجرای حرکت معینی از ربات است که به ربات ها دیکته می شود .در این نوشتار در ابتدا بعد از مقدمه ای کوتاه ،سه بحث مدل سازی ،مسیر یابی یا تعیین مسیر  و کنترل به صورت کاملا خلاصه برای علاقه مندان مبتدی ارائه شده است .در مدل سازی به دو نوع سینماتیک مستقیم و سینماتیک معکوس و مباحث سرعت و ژاکوبین بازوی ماهر اشاراتی اجمالی شده است ،در تعیین مسیر اشاره ای به هدف مسیر یابی و در نهایت در مبحث کنترل ،گذری کاملا مختصر به بحث های کنترلی و به کار گیری سنسور ها و ساختاری از محرکه های قدرت صورت گرفته است .در نهایت با معرفی چند کتاب ، ژورنال هاو کنفرانس های  بین المللی خاتمه می یابد .






تاریخ: جمعه 2 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط امیر عیوضی

 زبان: فارسی  نویسنده: مرتضی صفری
 نوع فایل: PDF
 تعداد صفحات: 7  ناشر: آی آر پی دی اف
 حجم کتاب: 358 کیلوبایت

توضیحات
مقاله ای با عنوان بلندگوها چــگونه کار میکنند؟!




تاریخ: جمعه 2 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط امیر عیوضی

 زبان: فارسی  نویسنده: نا مشخص
 نوع فایل: PDF
 تعداد صفحات: 5  ناشر: آی آر پی دی اف
 حجم کتاب: 55 کیلوبایت




تاریخ: جمعه 2 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط امیر عیوضی

 زبان: فارسی  نویسنده: نا مشخص
 نوع فایل: PDF
 تعداد صفحات: 6  ناشر: www.namelectronic.ir
 حجم کتاب: 1.01 مگابایت

توضیحات
آشنایی با مدولاسیونهای ppwm,spwm,pwm




تاریخ: جمعه 2 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط امیر عیوضی

 

 زبان: انگلیسی  نویسنده: نا مشخص
 نوع فایل: PDF
 تعداد صفحات: 74  ناشر: آی آر پی دی اف
 حجم کتاب: 593 کیلوبایت
توضیحات
Electrical network protection Protection guide




تاریخ: جمعه 2 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط امیر عیوضی

 ارتباط سریال کامپیوتر و میکروکنترلر با استفاده از VB و ++VC


 

 زبان: فارسی  نویسنده: بهزاد خزاما
 نوع فایل: PDF
 تعداد صفحات: 10  ناشر: آی آر پی دی اف
 حجم کتاب: 547 کیلوبایت
توضیحات
مقاله ای با عنوان ارتباط سریال کامپیوتر و میکروکنترلر با استفاده از VB و VC

 




تاریخ: جمعه 2 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط امیر عیوضی

 زبان: فارسی  نویسنده: رضا نادری
 نوع فایل: PDF
 تعداد صفحات: 21  ناشر: آی آر پی دی اف
 حجم کتاب: 1.08 مگابایت

توضیحات





تاریخ: جمعه 2 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط امیر عیوضی

 زبان: فارسی  نویسنده: نا مشخص
 نوع فایل: PDF
 تعداد صفحات: 93  ناشر: آی آر پی دی اف
 حجم کتاب: 1.38 مگابایت

توضیحات
مدارهای مغناطیسی
تبدیل انرژی الکترو مکانیکی
اصول ماشینهای جریان مستقیمی DC
ژنراتورهای DC
موتورهای DC
ماشینهای جریان مستقیم خاص




تاریخ: جمعه 2 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط امیر عیوضی

 زبان: فارسی  نویسنده: حمید طرقی
 نوع فایل: PDF
 تعداد صفحات: 31  ناشر: انتشارات مرکز نشر دانشگاهی
 حجم کتاب: 1.31 مگابایت

توضیحات
مقاله ای با عنوان حفاظت سیستم های الکتریکی




تاریخ: جمعه 2 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط امیر عیوضی

 زبان: فارسی  نویسنده: محمد وافی محمدی
 نوع فایل: PDF
 تعداد صفحات: 29  ناشر: آی آر پی دی اف
 حجم کتاب: 302 کیلوبایت

توضیحات
مقاله ای با عنوان برق صنعتی




تاریخ: جمعه 2 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط امیر عیوضی

 

 زبان: فارسی  نویسنده: دکتر ابراهیمی
 نوع فایل: PDF
 تعداد صفحات: 58  ناشر: www.mvm.anzaliblog.com
 حجم کتاب: 3.68 مگابایت
توضیحات
بهره گیری از انرژی های تجدید پذیر برای تولید انرژی الکتریکی




تاریخ: جمعه 2 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط امیر عیوضی

 زبان: فارسی  نویسنده: محمد وافی محمدی
 نوع فایل: PDF
 تعداد صفحات: 13  ناشر: WWW.ARYABOOKS.COM
 حجم کتاب: 469 کیلوبایت

توضیحات
مقاله ای با عنوان انرژی های هیدروژنی




تاریخ: جمعه 2 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط امیر عیوضی

 زبان: فارسی  نویسنده: MKMajid
 نوع فایل: PDF
 تعداد صفحات: 12  ناشر: majidofficial@gmail.com
 حجم کتاب: 326 کیلوبایت




تاریخ: جمعه 2 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط امیر عیوضی

 زبان: فارسی و انگلیسی  نویسنده: جمعی از نویسندگان
 نوع فایل: ZIP
 تعداد صفحات: -  ناشر: آی آر پی دی اف
 حجم کتاب: 11.32 مگابایت

توضیحات

این مجموعه در یک فایل زیپ شامل مقالات زیر می باشد:

- مقاله ای با عنوان استفاده از موتور القایی سه فاز با منبع تکفاز بواسطه خازن کنترل شده الکترونیکی
- مقاله ای با عنوان مقایسه کیفی سیستم های قدرت سنتی و تجدید ساختار شده و بررسی انگیزه های مقررات زدائی با ارائه انواع مدل های ISO
- مقاله ای با عنوان کاربرد سیستم GPS در حفاظت و کنترل سیستمهای قدرت
- مقاله ای با عنوان بررسی نقش لامپ های کم مصرف در تولید هارمونی و اثرات آن بر شبکه های توزیع
- A CASE STUDY OF RELIABILITY CALCULATIONS AND FAILURES ANALYSIS FOR POWER TRANSFORMERS
- مقاله ای با عنوان مروری بر چند روش بهبود کیفیت توان در سیستمهای توزیع با استفاده از DSTATCOM
- مقاله ای با عنوان طراحی و ساخت مگنتایزر تخلیه خازنی و ارائه الگوریتم طراحی بهینه فیکسچر شارژ
- مقاله ای با عنوان کنترل گشتاور موتور القایی با روش DTC
- مقاله ای با عنوان روش تبدیل فوریه گسسته برای حذف مولفه DC میرا شونده در تخمین فازور
- مقاله ای با عنوان مونیتورینگ وضعیت عایق ترانسفورماتور با استفاده از اندازه گیری جریان پلاریزاسیون و دی پلاریزاسیون
- مقاله ای با عنوان آشنایی با خطوط کمپکت
- مقاله ای با عنوان کنترل کننده اتوماتیک ولتاژ در سد کرخه
- مقاله ای با عنوان توسعه و مصرف برق
- مروری بر مقالات منتشره درباره روشهای مختلف حل پخش بار بهینه
- مقاله ای با عنوان انرژی زمین گرمایی
- مقاله ای با عنوان اصول موتورهای خطی و شبیه سازی موتورهای خطی سنکرون با مغناطیس دائم
- بررسی استفاده از بوشینگهای سیلیکونی به جای بوشینگهای سرامیکی در ترانسفورماتورهای توزیع
- بهبود ساختار شبکه برق با استفاده از قابلیت های تولید پراکنده و امکان سنجی نصب این منابع در ایران
- کاربرد روش لیاپانوف مستقیم در بهبود میرایی نوسانات قدرت بوسیله کنترل UPFC
- مقاله ای با عنوان میرا کردن نوسانات زیرسنکرون با استفاده از STATCOM
- مقاله ای با عنوان تجدید ساختار سازی سیستم های قدرت الکتریکی
- ارزیابی پایداری سیستمهای قدرت به روش تخمین زاویه و سرعت روتور ژنراتور سنکرون و با استفاده از شبکه های عصبی
- آنالیز گازهای حل شده در روغن به کمک منطق فازی برای تشخیص عیوب ترانسفورماتورهای قدرت
- مقاله ای با عنوان عملکرد غلط رله های دیفرانسیل ناشی از جریان هجومی در ترانسفورماتورها
- حذف جریان هجومی ترانسفورماتور های قدرت با استفاده از تئوری سوئیچینگ کنترل شده
- مقاله ای با عنوان ارزیابی فنی و اقتصادی اتوماسیون شبکه های توزیع برق
- استفاده از برقگیرها بجای سیم زمین در خطوط انتقال هوایی کمپکت در مناطق با سطح ایزوکرونیک پایین
- بکارگیری پخش توان بهینه در سیستمهای قدرت انرژی الکتریکی با کمک الگوریتم دوگان برنامه ریزی خطی با حد فوقانی
- مقاله ای با عنوان بهبود تراکم خطوط انتقال از طریق تعیین بهینه محل TCSC به کمک الگوریتم ژنتیک
- Comparison Of Wide Bandgap Semiconductors For Power Applications
- مقاله ای درباره پدیده کرونا
- بهبود کیفیت توان شبکه توزیع انرژی الکتریکی قطارهای برقی با استفاده از ساختارهای مختلف فیلترهای هیبرید
- شبیه سازی سیستم HVDC در حالت تک قطبی همراه با یک خط انتقال AC موازی
- ارائه یک مدل جدید موتور DC در Simulink و مقایسه با مدل نرم افزار
- مقاله ای با عنوان تحقق روشی جدید در کنترل موتورهای القایی
- مقاله ای با عنوان یک مبدل ولتاژ چند سطحی پوششی جدید برای کاربرد قدرت بالای Facts
- مقاله ای با عنوان روش قدرت برای تجزیه و تحلیل هارمونیک سیستم های قدرت شامل رآکتورهای کنترل شده Thyristor
- مقاله ای با عنوان اثر SVC بر پایداری گذرای ژنراتورهای سنکرون در مدل دینامیک سیستم قدرت
- Application of Neural Networks in Power System Security Assessment
- توزیع اقتصادی بار میان نیروگاههای حرارتی با استفاده از الگوریتم ژنتیک با در نظر گرفتن کمینه سازی آلودگی زیست محیطی
- استفاده از سیستم GIS در جمع آوری اطلاعات، تحلیل و مدیریت شبکه توزیع
- مقایسه عملکرد سیستمهای ANC پیشخور و پسخور تک کاناله در تضعیف نویز سینوسی و هارمونیکهای آن






تاریخ: جمعه 2 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط امیر عیوضی

 زبان: فارسی  نویسنده: جمعی از نویسندگان
 نوع فایل: ZIP
 تعداد صفحات: -  ناشر: آی آر پی دی اف
 حجم کتاب: 9.04 مگابایت

توضیحات

این مجموعه در یک فایل زیپ شامل مقالات زیر می باشد:

- مقاله ای با عنوان مسیریابی ربات های متحرک بر مبنای ANT COLONY
- مقاله ای با عنوان طراحی و ساخت روبات پردازشگر تصویر در MATLAB7
- طراحی و ساخت کنترل کننده هوشمند موتور DC به روش PWM با الگوریتم PID دیجیتال برای اهداف رباتیک
- مقاله ای با عنوان پیاده سازی سخت افزاری و مقایسه عملکرد کنترل فازی و روش کنترل کلاسیک پیشنهادی در کنترل مسیر ربات
- مقاله ای با عنوان کنترل هوشمند وضعیت موتور DC
- مقاله ای با عنوان FUZZY CONTROL OF ACTIVE SUSPENSION
- معرفی روشهای اصلاح شده در بهینه سازی کولونی مورچه ها و پیشنهاد یک Local Optimization
- مقاله ای با عنوان کنترل سرعت موتور القایی با استفاده از شبکه ی عصبی
- مقاله ای با عنوان از فیلد باس (About Fieldbus)
- مقاله ای با عنوان کنترل فازی موتور DC
- مدلسازی حرکت زیر آب و کنترل حرکت وسائل نقلیه زیر آبی با شبکه های عصبی
- بهبود شناسی ساختار در الگوریتم آموزش رقابتی جهت مدل سازی به روش فازی - عصبی
- مقاله ای با عنوان مروری بر کاربرد شبکه های عصبی در بیومتریک
- کاربرد شبکه های عصبی در شبیه سازی توایع و نگاشتهای غیر خطی - معکوس
- مقایسه روشهای فازی و عصبی در مدل سازی توابع و سیستمها
- حل TSP به روش الگوریتم ژنتیک
- مقدمه ای بر کنترل فازی و پیاده سازی کنترل فازی برای جرثقیل های بندرگاه ها
- طراحی کنترل کننده برای سیستم غیر خطی آهنربای الکتریکی با تلفیق دو روش خطی سازی فیدبک و کنترل لغزشی
- کنترل غیر خطی با استفاده از روش خطی سازی ورودی خروجی تقریبی برای سیستم گوی و میله
- بررسی روشهای کنترل پیش بین با کاربردهایی در سیستمهای دینامیکی خطی و مقایسه آن با کنترل کننده های کلاسیک PID
- طراحی کنترل کننده فازی با استفاده از روش PDC برای سیستم پاندول معکوس و آنالیز پایداری
- پدیده آشوب (Chaos) و تاثیر آن در سیستمهای Aviation
- طراحی و شبیه سازی و ساخت درایور موتور القائی تکفاز جهت بدست آوردن راندمان و گشتاور ماکزیمم و ارائه الگوریتم کنترل پایدار کننده
- کنترل پیشرفته ی سیستم های جوشکاری GMAW با استفاده از شبکه های عصبی تطبیقی
- شبیه سازی سیستم کنترل برداری غیر مستقیم و بررسی تاثیر تغییر پارامترهای ماشین بر عملکرد درایو
- مدلسازی و شبیه سازی ترافیک با استفاده از مجموعه های فازی
- کنترل لغزشی ترکیبی برای سیستم های غیر خطی
- روشی جدید برای واتر مارکینگ کور تصاویر با استفاده از تبدیل والش
- Investigation Of Seasurement Of Noise In Laser Diodes For High Data Rate Broadband Telecommunication Systems
- Pitch Period Of Speech Signals Introduction, Determination, And Changing
- سنسورهای گاز (Gas Sensor)
- سیستم کنترل و مانیتورینگ از طریق خط تلفن
- مقاله ای با عنوان هولوگرافی
- مقاله ای با عنوان پوش پول نوین با سیم پیچ کمکی برای ثبات شکل موج خروجی
- طراحی و ساخت سیستم کنترل دستگاههای الکتریکی از طریق خطوط تلفن با استفاده از میکرو کنترلر
- مقاله ای با عنوان سیستم مونیتورینگ دز محیطی
- مقاله ای با عنوان معرفی باس I2C و جایگاه آن در طراحی سیستم های دیجیتال
- مقاله ای با عنوان تخمین توان نشتی در مدارهای VLSI
- مقاله ای با عنوان طراحی کنترل کننده لغزشی برای موتور پله ای مغناطیس دائم
- مقاله ای با عنوان آشکار سازی مانع با استفاده از شار نوری (Obstacle Detection by Optical Flow)






تاریخ: جمعه 2 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط امیر عیوضی